Number one in the forest

 • sitright


  Number one in the forest
      

   

  Dala Gripen

   

   

  Läs mer här

 • startbild dalagripen

  Dala Gripen brDala-Gripen är idag ett välkänt begrepp. Idag finns 31 olika modeller av timmergripar, risgripar, entreprenadgripar, stengripar & Multigripar och nya produkter tillkommer ständigt.

     Gå till entreprenadprodukter Gå till skogsprodukter

 • mecanil slider

  Vi säljer och lagerför Mecanil energigripar och sågkassetter. Mecanils produkter håller absolut högsta kvalitét...

     Gå till produkter

 • sitright

  Automatisk horisontering av förarstolen är ett effektivt sätt att minska risken för belastningsskador hos förare av skogsmaskiner.

  Läs mer om vad som gör vår nivelleringsteknik unik...

     Gå till produkter

 • startbild dalaklippen

  Dala-Klippen är en smidig & robust klipp för grävare, skruvbart fäste för att snabbt kunna användas till olika maskiner med S30/150, S30/180, S40, S45, S50, S60, S70 och B20.

     Gå till produkter

 • startbild dalafrasen

  Dala-Fräsen kan användas av grävmaskiner & traktorgrävare för att fräsa bort asfalt eller betong! Att fräsa ger många fördelar.

     Gå till produkter

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Om Sit Right AB

Historik

 

Bolaget grundas 1994 och baserade sin verksamhet på exploateringen av en patenterad produkt. Den automatiska stolsnivelleringen.

Produkten fick namnet Sit Right, samma som bolaget. Detta gjort med tanke på en kommande internationell lansering. Det är viktigt att produktnamnet kan kopplas till funktionen.

1995 började serieproduktionen av den automatiska stolsnivelleringen. Verksamheten var förlagd till Falun. 1997 flyttade produktionen till Sigtuna, för att 2000 flytta till Nås i Dalarna. Lokalerna i Nås innehåller mycket skogsmaskinhistorik då Stora tidigare har använt dessa lokaler till sin maskinverkstad för underhåll och service av sina skogsmaskiner i Västerdalarna.

Att etablera en ny produkt på marknaden har visat sig vara en lång och krokig väg. När man börjar marknadsföra en ny produkt så har man ingenting gratis. Det går inte att referera bakåt till tidigare produkter och ingen kan ju efterfråga en produkt som inte är känd. Så i detta fall fick vi börja med att etablera en marknad och det kan normalt endast göras hos slutkunden dvs. användaren/brukaren.

Vi började därför att resa ut till användare av skogmaskiner och entreprenörer i Sverige för att demonstrera och övertyga om produktens förträfflighet.

Efter många tusen mil med vår demobuss så växte så småningom marknaden. Tillverkarna började få upp ögonen för produkten genom att entreprenörer började efterfråga Sit Right vid nyköp av maskiner.

Även vi har givetvis under de gångna åren aktivt påverkat maskintillverkarna i Norden och ute i Europa.

Detta långsiktiga arbete har lett fram till att vår produkt fabriksmonteras hos flertalet av skogsmaskintillverkarna. Bland våra referenser finns tunga namn som John Deere, Komatsu, Ponsse, Rottne, Gremo, Logset, Tigercat, Silvatec m.fl.

Under årens lopp har ytterligare produkter tillkommit, som komplement till "stolstilten" eller som separata produkter.

Utvecklingsarbetet av de befintliga produkterna pågår ständigt och naturligtvis så finns också pågående nyutvecklingar som kommer att leda fram till nya produkter i framtiden.

Nyheter - På gång

2017-07-04

Dala-Acc, ackumuleringstillägg till Dala-Klippen.

Läs mer under Dala-Klippen »

2017-02-20

Klara mässor 2017

Läs mer här »

2017-02-20

Nya Gripar 2017
DG14, DGR14 & DGS25

2016-11-02

Ny exportsäljare hos Sit-Right - Ieva Johnsson

Läs mer här »

2016-08-15

Ny säljare hos Sit-Right - Mathias Johansson

Läs mer här »

2016-08-15

Träffa oss på MellanskogsElmia och Entreprenad Live

Läs mer här »

2016-02-27

Dala-Vägskrapa

Läs mer här »