Number one in the forest

 • sitright


  Number one in the forest
      

   

  Dala Gripen

   

   

 • startbild dalagripen

  Dala Gripen brDala-Gripen är idag ett välkänt begrepp. Idag finns ett 40-tal olika modeller av timmergripar, risgripar, entreprenadgripar, stengripar & Multigripar och nya produkter tillkommer ständigt.

     Gå till entreprenadprodukter Gå till skogsprodukter

 • sitright

  Automatisk horisontering av förarstolen är ett effektivt sätt att minska risken för belastningsskador hos förare av skogsmaskiner.

  Läs mer om vad som gör vår nivelleringsteknik unik...

     Gå till produkter

 • startbild dalaklippen

  Dala-Klippen

   

  Dala-Klippen är en riktigt robust klipp med fast kniv och kraftig gripcylinder för bästa klippkraft. Gripklorna är utvecklade för att ge bästa grepp runt trädstammen. Kniven är sitter i botten på klippen för att få så låga stubbar som möjligt.

     Gå till produkter

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Mecanil Gripsågar och klippar

 

Välj modell bland Mecanils olika gripsågar och klippar här

 

 Mecanil är en gripsåg som lämpar sig utmärkt för fällande av träd och kvistar t.ex. i parkområden och i närheten av ellinjer osv. Gripsågen kräver inga extra hydraulslangar och gripen behöver ett litet oljeflöde och är lätt att montera!

 

 

Biojack Energigripar

Biojacks nya energigrip klipper och lastar energiskog. Det speciella med Biojack är användarvänligheten. Det är verkligen lätt att komma igång. Anordningen monteras snabbt och enkelt på lastarens rotator. Biojack visar sina bästa sidor vid skörd och lastning av virke. Gripen har en tydlig arbetscykel: Gripen fattar trädet, klipper av det, tilten lutar ned det och gripen öppnas när trädet flyttas till stapeln. De olika arbetsfaserna går smidigt. Tack vare sin funktionalitet fungerar samma anordning som vanlig grip vid lastning av virke. Inga separata åtgärder krävs för användning som vanlig grip utan Biojack fungerar smidigt som antingen grip med klipp eller efter behöv. Biojack kan också låsas i lastgripläge så att klippen och tilten ej används. Biojack tillverkas i den automatiserade produktionen hos Nummek Oy som har lång internationell erfarenhet av tillverkning av hydrauliska anordningar. Verksamheten hos Nummek Oy baseras på det certifierade kvalitetssystemet ISO 9001.

Fördelar med Biojack

 • Fyra funktioner: fäller, lastar, avkvistar, ackumulerar
 • Enkel monteringSmidig att använda även under svåra förhållanden
 • Kontrollerade rörelser, tydlig arbetscykel
 • Snabb klippning
 • Ren snittyta
 • Kapning av fällt virke (t.ex. för ved)
 • Fungerar som lastgrip utan separata åtgärder
 • Stark och hållbar kostruktion

Välj Biojack-modell här

 

Dala-Vägskrapa

  dalavagskrapa

Redskapet alla skotare borde använda och snygga till vägen & upplaget efter sig med. Dala-Vägskrapa bygd och testad för att köras i kranen på skotare. Finns nu även med fäste för grävmaskiner. Går även att dra efter vanlig traktor, lagar körskador. Slätt skär baktill och tandat fram, det tandade skäret river upp grus medans det släta slätar till vägen. Perfekt att dra av leran av vägen med. Går även att använda för att dra isär gruslass som inte spridits ordentligt. Dra skrapan efter maskinen vid flytt (hjula) till annat ställe, istället för att ta dit en dyr väghyvel. Tung konstruktion som inte hoppar ovanpå ytan, ca 310-380 kg 3,0-3,5 m bred. Låssprintar för transportläge, 2 lägen för drag bygeln. Många nöjda kunder & skogsbolag ,ring för referenser!

Breddningssats Dala-Vägskrapa

Breddningsplåtar, bygg om skrapan från 3 meter till 3,5 meter enkelt.

vagskrapa breddningssats1 vagskrapa breddningssats2

Dala Vägskrapa film

 

 

Risgripar

 Teknisk specifikation

Dala Gripen

 DGR är en stark och lätt risgrip med förstärkta ris-klor, passar på tex skogsvagnar, skotare och lastbilar.

dgr14_20
DGR 14
DGR20t
DGR20
DGR22t
DGR22
dgr28
DGR25, DGR28, DGR35, DGR42
dgr14_20
DGR29, DGR36

 

 DGR table

Produktkatalog

Tillbaka till produktsidan

 

Nyheter - På gång

2021-06-30

Dala-Sweeper - Sopborste

2020-04-10

Nya Gripar

DGE55 och

DGU20

Breddningssats Dala-Vägskrapa