Number one in the forest

 • sitright


  Number one in the forest
      

   

  Dala Gripen

   

   

 • startbild dalagripen

  Dala Gripen brDala-Gripen är idag ett välkänt begrepp. Idag finns ett 40-tal olika modeller av timmergripar, risgripar, entreprenadgripar, stengripar & Multigripar och nya produkter tillkommer ständigt.

     Gå till entreprenadprodukter Gå till skogsprodukter

 • sitright

  Automatisk horisontering av förarstolen är ett effektivt sätt att minska risken för belastningsskador hos förare av skogsmaskiner.

  Läs mer om vad som gör vår nivelleringsteknik unik...

     Gå till produkter

 • startbild dalaklippen

  Dala-Klippen

   

  Dala-Klippen är en riktigt robust klipp med fast kniv och kraftig gripcylinder för bästa klippkraft. Gripklorna är utvecklade för att ge bästa grepp runt trädstammen. Kniven är sitter i botten på klippen för att få så låga stubbar som möjligt.

     Gå till produkter

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Om Sit Right AB

Historik

 

Bolaget grundas 1994 och baserade sin verksamhet på exploateringen av en patenterad produkt. Den automatiska stolsnivelleringen.

Produkten fick namnet Sit Right, samma som bolaget. Detta gjort med tanke på en kommande internationell lansering. Det är viktigt att produktnamnet kan kopplas till funktionen.

1995 började serieproduktionen av den automatiska stolsnivelleringen. Verksamheten var förlagd till Falun. 1997 flyttade produktionen till Sigtuna, för att 2000 flytta till Nås i Dalarna. Lokalerna i Nås innehåller mycket skogsmaskinhistorik då Stora tidigare har använt dessa lokaler till sin maskinverkstad för underhåll och service av sina skogsmaskiner i Västerdalarna.

Att etablera en ny produkt på marknaden har visat sig vara en lång och krokig väg. När man börjar marknadsföra en ny produkt så har man ingenting gratis. Det går inte att referera bakåt till tidigare produkter och ingen kan ju efterfråga en produkt som inte är känd. Så i detta fall fick vi börja med att etablera en marknad och det kan normalt endast göras hos slutkunden dvs. användaren/brukaren.

Vi började därför att resa ut till användare av skogmaskiner och entreprenörer i Sverige för att demonstrera och övertyga om produktens förträfflighet.

Efter många tusen mil med vår demobuss så växte så småningom marknaden. Tillverkarna började få upp ögonen för produkten genom att entreprenörer började efterfråga Sit Right vid nyköp av maskiner.

Även vi har givetvis under de gångna åren aktivt påverkat maskintillverkarna i Norden och ute i Europa.

Detta långsiktiga arbete har lett fram till att vår produkt fabriksmonteras hos flertalet av skogsmaskintillverkarna. Bland våra referenser finns tunga namn som John Deere, Komatsu, Ponsse, Rottne, Gremo, Logset, Tigercat, Silvatec m.fl.

Under årens lopp har ytterligare produkter tillkommit, som komplement till "stolstilten" eller som separata produkter.

Utvecklingsarbetet av de befintliga produkterna pågår ständigt och naturligtvis så finns också pågående nyutvecklingar som kommer att leda fram till nya produkter i framtiden.

Nyheter - På gång

2022-09-12

Ny säljare Robin Svanberg
070-5862600

2021-06-30

Dala-Sweeper - Sopborste

2020-04-10

Nya Gripar

DGE55 och

DGU20

Breddningssats Dala-Vägskrapa

 

 

Följ oss på Facebook!